Xurrasco amb salsa barbacoa
RACIONS
per a 4 persones
PREPARACIÓ
2 hores
INGREDIENTS
8 talls de xurrasco
Per fer la salsa:
1 pebrot vermell
1 pebrot groc
1 ceba dolça
4 grans d’all
6 cs d’oli d’oliva
100 ml vinagre balsàmic blanc
4 cullerades de sucre morè
1 cullerada de mostassa forta
1 cullerada de salsa Worcestershire
450 ml de quètxup
30 ml de tomàquet triturat
100 ml vinagre de mòdena
1 g de harissa
5 cullerades de salsa de soja
Per fer la salsa, trossegem la ceba, els pebrots i els alls. En una cassola, posem a escalfar l'oli d'oliva. Quan estigui calent hi afegim les verdures i ho sofregim durant 10 minuts.
Seguidament, hi afegim el vinagre balsàmic blanc i ho deixem bullir durant uns 5 minuts.
Hi afegim el sucre, la mostassa i la salsa Worcestershire. És importat barrejar-ho bé perquè es dissolguin la sal i el sucre. Després hi afegim el quètxup i el tomàquet triturat. Ho barregem bé i esperem que bulli lleugerament.
Abaixem el foc i ho deixem fer amb la cassola destapada durant uns 90 minuts fins que la nostra salsa barbacoa s'hagi reduït gairebé a la meitat.
Tornem a apujar el foc i, quan recuperi el bull, hi afegim el vinagre de Mòdena, la harissa i la salsa de soja. D'aquesta darrera n’hi posem 3 cullerades, i ho ajustem. Ho deixem durant 5’ més. Passem la salsa per la batedora i ja la tindrem a punt.
Posem a coure el xurrasco a la brasa i ja només ens quedarà servir-ho.