← Torna a totes les receptes

Xurrasco amb salsa barbacoa

RACIONS

per a 4 persones

PREPARACIÓ

2 hores

INGREDIENTS

8 talls de xurrasco

 

Per fer la salsa: 

1 pebrot vermell

1 pebrot groc

1 ceba dolça

4 grans d’all

6 cs d’oli d’oliva

100 ml vinagre balsàmic blanc

4 cullerades de sucre morè

1 cullerada de mostassa forta

1 cullerada de salsa Worcestershire

450 ml de quètxup

30 ml de tomàquet triturat

100 ml vinagre de mòdena

1 g de harissa

5 cullerades de salsa de soja 


 

 

Per fer la salsa, trossegem la ceba, els pebrots i els alls. En una cassola, posem a escalfar l'oli d'oliva. Quan estigui calent hi afegim les verdures i ho sofregim durant 10 minuts.  

 

Seguidament, hi afegim el vinagre balsàmic blanc i ho deixem bullir durant uns 5 minuts.

 

Hi afegim el sucre, la mostassa i la salsa Worcestershire. És importat barrejar-ho bé perquè es dissolguin la sal i el sucre. Després hi afegim el quètxup i el tomàquet triturat. Ho barregem bé i esperem que bulli lleugerament.  

 

Abaixem el foc i ho deixem fer amb la cassola destapada durant uns 90 minuts fins que la nostra salsa barbacoa s'hagi reduït gairebé a la meitat.    

 

Tornem a apujar el foc i, quan recuperi el bull, hi afegim el vinagre de Mòdena, la harissa i la salsa de soja. D'aquesta darrera n’hi posem 3 cullerades, i ho ajustem. Ho deixem durant 5’ més. Passem la salsa per la batedora i ja la tindrem a punt. 

 

Posem a coure el xurrasco a la brasa i ja només ens quedarà servir-ho. 

 

Bon profit!