Vedella freda amb salsa tàrtara
RACIONS
per a 4 persones
PREPARACIÓ
1:30 hora aprox.
INGREDIENTS
1 kg de llata de vedella
1 ceba
1 porro
1 api
1 pastanaga
1 branca de julivert
1 fulla de llorer
Sal
100 ml de vi blanc
Per fer la salsa:
250 ml d'oli de girasol
1 ou
18 tàperes
1 ou dur
25 g de cogombrets
50 g de ceba
Cibulet
50 g Mostassa de Dijon
Comencem col·locant una olla amb un litre i mig d'aigua al foc, i hi afegim les verdures tallades, la sal, el vi blanc i una fulla de llorer.
Saeguidament hi afegim la llata de vedella i ho deixem coure tot durant una hora i quart, aproximadament.
Deixem refredar la carn dins l'aigua, i, un cop freda, l'emboliquem en paper d'alumini i la guardem a la nevera fins que estigui ben freda.
Després la tallem amb un ganivet ben esmolat a rodanxes molt fines i l'anem col·locant al plat per servir.
Per a la salsa, incorporem l'oli i l'ou en un recipient alt per a la batedora. Posem la batedora fins al fons i a velocitat màxima batem fins que vegem que l'oli comença a lligar amb l'ou.
Un cop tenim la maionesa feta, piquem les tàperes, els cogombrets, la ceba i l'ou dur.
Incorporem aquests ingredients a la maionesa juntament amb la mostassa i hi afegim una mica de cibulet picat.
Finalment incorporem la salsa tàrtara a la llata tallada, juntament amb algunes tàperes i unes fulles de julivert.