Musaka d'albergínia i carn picada
RACIONS
per a 4 persones
PREPARACIÓ
30 minuts aprox.
INGREDIENTS
400 g de carn picada de vedella i porc
2 albergínies grosses
1 ceba
1 pastanaga
3 tomàquets
500 ml de beixamel
Formage ratllat
Sal
Oli d'oliva verge extra
Pebre
Comí
Primer de tot, tallem les albergínies a làmines. Després les salem i les deixem reposar durant uns 30'.
Mentrestant, tallem la pastanaga i la ceba a trossos petits, i ho posem a sofregir en una paella. Quan hagi canviat de color i estigui ben tou, hi afegim els tomàquet ratllats i deixem que sofregeixi.
Un cop tenim el sofregit a punt, hi incorporem la carn picada de vedella i porc, i una mica de comí. Deixem que cogui durant uns minuts, i hi afegim un parell de cullerades de beixamel.
Alhora, eixuguem les làmines d'albergínia amb una mica de paper de cuina, i en una paella amb oli abundant les fregim.
Podem començar a muntar la Musaka: en una safata apta pel forn, posem a la base una capa d'albergínia, a sobre una capa ben complerta de carn, i una altra capa d'albergínia. Seguidament, cobrim amb beixamel i hi posem formatge ratllat per sobre.
Per acabar el plat, posem la safata al forn a 180º durant 15 minuts, i uns 3 minuts gratinant perquè ens quedi un color ben daurat.