Filet de porc amb salsa de ratafia
RACIONS
per a 4 persones
PREPARACIÓ
1 hora
INGREDIENTS
2 filets de porc
2 cebes de Figueres
400 g de rossinyols
200 ml de ratafia
200 ml de brou de carn
Midó de blat de moro
Sal
Pebre
Oli d’oliva verge extra
Traiem el filet de porc de la nevera 2h abans de començar a cuinar-lo.
Comencem amb els bolets: netegem bé els rossinyols i els saltem en una paella gran amb oli.
A banda, pelem i tallem les cebes de Figueres a tires una mica gruixudes. Afegim més oli a la mateixa paella on hem cuit els rossinyols, i hi coem la ceba a foc mitjà.
Quan la ceba comenci a ser transparent, però encara sigui cruixent, afegim els rossinyols i coem durant uns 2 minuts.
Seguidament, salpebrem el filet de porc i el coem a la planxa o a la graella a foc mitjà, deixant-lo rosat de dins.
Tallem el filet a medallons i el servim en els plats. Si un cop tallat considerem que el volem més cuit, tornem a posar els medallons a la planxa o la graella.
Per fer la salsa, posem la ratafia en un cassó a foc baix fins que redueixi a la meitat, llavors hi afegim el brou i també el reduïm a la meitat.
Diluïm una mica de midó de blat de moro en aigua freda i, sense parar de remenar, l’afegim a la salsa que hem reduït.
Quan la salsa torni a bullir en comprovem la textura i, si la volem més espessa, repetim l’operació.
Finalment, emplatem el filet de porc amb els rossinyols, la ceba i la salsa de ratafia.