Entrecot amb salsa cafè de París
RACIONS
per a 4 persones
PREPARACIÓ
30 minuts aprox.
INGREDIENTS
4 entrecots de vedella
Salsa “Cafè de París”
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre
Per fer la salsa:
250 g de mantega
1 cc de pebre dolç
Herbes aromàtiques diverses picades
1 cs de Vi de Porto
1 cs conyac
Salsa Perrins
12 tàperes picades
3 anxoves picades
1 cc de quètxup
1 cc de mostassa de Dijon
1/2 escalunya picada
1 cc de curry mòlt
1/5 gra d'all picat
Suc de mitja llimona
1 cs de ratlladura de llimona picada
1 cs de ratlladura de taronja picada
Per fer la salsa, haurem deixat la mantega a temperatura ambient una estona abans, fins que quedi una textura de pomada.
Piquem les herbes fresques i les barregem amb la mantega.
Piquem també les anxoves a trossets petits amb la sal i els dos pebres utilitzant un morter.
Incorporem tots els ingredients sòlids i ho barregem bé, sempre movent la mescla amb unes varetes perquè es reparteixin amb la mantega.
Afegim els líquids i després de barrejar el conjunt, ja tenim la salsa llesta.
Posem a escalfar una planxa durant uns minuts perquè estigui ben calenta quan hi posem l’entrecot. Posem l’entrecot a la planxa i deixem que es faci a foc mitjà/fort un parell de minuts per cada costat.
A més de la salsa, podem acompanyar l’entrecot amb unes patates rosses.