Costella de porc amb cigrons
RACIONS
per a 4 persones
PREPARACIÓ
45 minuts aprox.
INGREDIENTS
500 g de costella de porc tallada
250 g de cigrons cuits
1 ceba
½ pebrot verd
Vi ranci
Tomàquet triturat
Fulla de llorer
Brou de carn
Sal
Pebre
Oli d'oliva verge extra
Per la picada:
1 nyora
Ametlles
Avellanes
1 gra d'all
Julivert fresc
Marquem la costella, que ja hem comprat tallada, a foc alt, amb oli, sal i pebre.
Un cop estigui ben rossa, abaixem el foc i li afegim la ceba tallada. Ho deixem coure tot junt fins que perdi la primera aigua.
Després hi incorporem el pebrot verd tallat ben petit, ho tapem i continuem amb la cocció.
Quan les verdures estiguin ben toves, hi afegim un bon raig de vi ranci i deixem que s'evapori bé.
Després, hi incorporem el tomàquet triturat amb una fulla de llorer i ho deixem coure fins que el tomàquet estgui ben concentrat.
Per anar acabant aquesta suculenta recepta, ho cobrim tot amb brou de carn, i hi introduïm els cigrons cuits. Ho deixem bullir tot junt durant 8 minuts.
Als últims 5 minuts de cocció hi afegim una picada que haurem preparat prèviament amb: una nyora, ametlles, avellanes, un gra d'all i una mica de julivert fresc.