← Torna a totes les receptes

Costella de porc amb cigrons

RACIONS

per a 4 persones

PREPARACIÓ

45 minuts aprox.

INGREDIENTS

500 g de costella de porc tallada

250 g de cigrons cuits

1 ceba

½ pebrot verd

Vi ranci

Tomàquet triturat

Fulla de llorer

Brou de carn 

Sal

Pebre

Oli d'oliva verge extra

 

Per la picada: 

1 nyora

Ametlles

Avellanes

1 gra d'all

Julivert fresc

Marquem la costella, que ja hem comprat tallada, a foc alt, amb oli, sal i pebre.

 

Un cop estigui ben rossa, abaixem el foc i li afegim la ceba tallada. Ho deixem coure tot junt fins que perdi la primera aigua.

 

Després hi incorporem el pebrot verd tallat ben petit, ho tapem i continuem amb la cocció.

 

Quan les verdures estiguin ben toves, hi afegim un bon raig de vi ranci i deixem que s'evapori bé.

 

Després, hi incorporem el tomàquet triturat amb una fulla de llorer i ho deixem coure fins que el tomàquet estgui ben concentrat.

 

Per anar acabant aquesta suculenta recepta, ho cobrim tot amb brou de carn, i hi introduïm els cigrons cuits. Ho deixem bullir tot junt durant 8 minuts.

 

Als últims 5 minuts de cocció hi afegim una picada que haurem preparat prèviament amb: una nyora, ametlles, avellanes, un gra d'all i una mica de julivert fresc.

 

Bon profit!