Blinis de patata amb cansalada virada, col i tòfona
RACIONS
per a 4 persones
PREPARACIÓ
30 minuts aprox.
INGREDIENTS
100 g de cansalada virada curada
4 fulles de col
Tòfona negra
Oli d'oliva verge extra
Pels blinis:
250 g de patata Monalisa
35 g de nata
100 g de clara d'ou
80 g de rovell d'ou
50 g de farina
Sal
Primer de tot, traiem els nervis de les fulles de col, les tallem a juliana molt fina i les escaldem en una olla amb aigua bullent.
També, traiem la cotna de la cansalada i la tallem a uns 3 cm.
Per fer la massa dels blinis, bullim les patates que prèviament hem pelat i tallat a daus, i després en fem puré.
Amb el puré acabat de fer, amb un batedor de varilles incorporem la nata, seguidament la clara, el rovell, la sal i, finalment, la farina.
En una paella antiadherent, a foc mitjà, posem un raig d'oli d'oliva verge extra i amb una cullera sopera incorporem la massa fent blinis d'uns 3 cm de diàmetre.
Seguidament, posem un tall de cansalada sobre cada blini, i quan la massa sigui bastant quallada girem els blinis, coem 30 segons i retirem.
Finalment, posem a escalfar una paella a foc alt i saltem la col.
Emplatem els blinis amb una mica de col a sobre i ratllem tòfona negra al gust.