Aperitiu de pasta de full amb ceba, botifarra negra i poma
RACIONS
per a 4 persones
PREPARACIÓ
30 minuts aprox.
INGREDIENTS
½ botifarra negra
1 base de pasta de full
1 poma
2 cebes mitjanes
Formatge ratllat
Oli d'oliva
1 ou
En primer lloc tallem la ceba petita i la posem a la paella amb un raig d'oli.
Sofregim la ceba sense que agafi color i hi afegim la poma tallada a dauets i tapem. Ho deixem coure durant 20 minuts a foc suau perquè quedi ben tou.
Mentrestant, tallem la botifarra negra a dauets petits.
D'altra banda, despleguem la base de pasta de full. Punxem tota la base amb un forquilla, menys les vores, i així aconseguirem que no s'infli del mig.
A sobre ja hi podem posar la poma i la ceba fregida. I també els dauets de botifarra negra.
Tallem la base per la meitat i cargolem la massa amb el farcit com si féssim un caneló gran. Tallem es dos ‘canelons’ a trossos més petits i els posem en una safata per anar al forn.
Batem un ou i pintem la superfície de cada tros de pasta de full. I hi posem una mica de formatge ratllat a sobre.
Ho posem al forn uns 20.25 minuts a uns 200ºC.